top view sliced  grilled chicken breast with vegetable salad and sauce on the board

Nuo kasdienės mitybos priklauso netik gera nuotaika, bet ir bendra savijauta bei sveikata. Ir tai jau niekam ne naujiena. Esama daugybė ligų, kurias gali sukelti ar gerokai apsunkinti netinkama mityba. Apie tai byloja pasaulio mokslininkų atlikti tyrimai ir nevienareikšmiškos jų išvados. Vis daugiau žmonių tuo įsitikina remdamiesi savo patirtimi. Taigi visiems būtina rūpintis savo mityba ir stengtis, jog ji būtų visavertė, subalansuota, kad iš kasdien vartojamų produktų gautume kuo daugiau organizmui reikalingų medžiagų. Šįkart aptarsime, kokios naudos žmogaus organizmui gali atnešti vištienos vartojimas.

Kodėl naudinga valgyti vištieną?

  • Vištiena visokiariopai organizmui naudingas maisto produktas. Jos gausu prekybos vietose. Tačiau nevisuomet pigiau įsigyta mėsa gali būti naudinga. Vietinių ūkininkų siūloma šviežia vištiena ir kitų rūšių mėsa savo kokybe lenkia kai kurias pigiai siūlomas maisto prekes.
  • Vištiena yra vienas iš baltymų šaltinių. Baltymai reikalingi įvairiems fiziologiniams procesams, jie būtini organizmui atliekant  apie 7 svarbias organizmo funkcijas. Baltymai reikalingi kaulų bei raumenų vystymuisi bei stiprinimui. Gausiausiai baltymų esama vištų krūtinėlėje. Tad šią vištienos dalį renkasi sportuojantys ar siekiantys atsikratyti nereikalingų kilogramų žmonės.
  • Stipriems kaulams ir dantims reikalingas fosforas. Šio elemento gausime valgydami patiekalus iš vištienos.
  • Odos, plaukų bei nagų būklė priklauso nuo organizmo gaunamų jam reikalingų medžiagų, tarp jų seleno ir vitaminų. Net ir geriausios kosmetikos priemonės nepadės, jei mityba bus nepakankama ir nevisavertė. Minėtų medžiagų galime gauti į savo kasdienę mitybą įtraukdami vištienos.
  • Vėstant orams nuolat pabrėžiama, jog būtina stiprinti imunitetą. Tam būtini vitaminai C, D ir kitos medžiagos. Gaudami šių medžiagų su maistu natūraliai stiprinsime imunitetą, tad galėsime suvartoti mažiau maisto papildų arba išvis apsieiti be jų. Šių imuniteto stiprinimui naudingų medžiagų galime gauti vartodami vištieną.
  • Iš vištienos galime pasigaminti tiek klasikinių, tiek šiuolaikinių patiekalų. Turime platų karštųjų, šaltųjų vištienos patiekalų bei užkandžių pasirinkimą.

Vištienos vartojimas gali praturtinti kasdienės mitybos racioną, pagerinti bendrąją organizmo būklę, padėti stiprinti sveikatą.